Gradnja novega doma

Že desetletja se gasilci iz Selc ukvarjamo z reševanjem prostorske stiske. Naposled je bila pred leti sprejeta odločitev, da temu naredimo konec. Odločili smo se, da zgradimo nov gasilski dom.

Pričeli smo z iskanjem nove lokacije za nov gasilski dom, saj je sedanja neprimerna. Odkupili smo zemljišče v središču vasi in pričeli s pripravo dokumentov. Nekaj pripravljalnih del smo že naredili. Do konca leta pa načrtujemo, da bo nov gasilski dom »pod streho«. Za pokušino je v spodnjih slikah prikazana zunanjost končanega gasilskega doma.

Prenova spletne strani

Konec avgusta je naša spletna stran doživela spletni napad. Uporabljena je bila za pošiljanje nezaželjene elektronske pošte (SPAM). Stran smo bili zato prisiljeni začasno izključiti.

Potrebna je bila nadgradnja in prenova strani na bolj varnostno zanesljiv sistem. Trenutno je večina njene vsebine že prisotna, osnoven izgled se bo pa v prihodnosti še spremenil.

Na pomoč,

vaš administrator.

 

Vaja gozdni požar

V soboto 9.9.2016 smo sodelovali na vaji gozdni požar, ki je bila v organizaciji PGD Bukovica na pobočju Hrastnika. V vaji so sodelovali še profesionalni sekači, ki so naredili preseko, PGD Stara Loka, PGD Trata in PGD Škofja Loka.

Pohod GZ Škofja Loka

V soboto 9.9. 2016 je bil tradicionalni pohod gasilske mladine, ki ga organizira Gasilska zveza Škofja Loka, tokrat v sodelovanju z PGD Dražgoše.

Pohod je bil na dražgoško goro, udeležili so se ga tudi našo mladi člani in mentorica.

90 let PGD Rudno

V soboto 27.8. 2016 smo se udeležili 90 letnice PGD Rudno. Ob tej priložnosti so prevzeli nov gasilski kombi z gasilsko prikolico. Želimo jim čim več varnih kilometrov in uspešno delo še naprej. Po slovesni paradi in prevzemu novih vozil je sledila še veselica z ansamblom Kvartet za pet, ki se je zavlekla skoraj do jutra.