V soboto 5.7.2014 smo se udeležili osrednje Gorenjske proslave ob 130 letnici PGD Bohinjska Bistrica. Ob množici gasilcev, so v paradi sodelovali še številni gasilski starodobniki, ki so bili paša za oči. Po uradni proslavi smo se preselili v prireditveni šotor, kjer so za ples in zabavo skrbeli okrogli muzikantje.


V soboto 4.7 smo imeli v pgd-ju ponovno razlog za veselje, poročil se je naš član Matjaž Pintar z izbranko Tino. Tudi člani društva smo jima malo popestrili njun dan. Najprej smo ju pozdravili pred cerkvico na Lenartu, nato pa sta nas obiskala še v gasilskem domu. Še iz tega mesta jima iskreno čestitamo in seveda želimo čim več gasilčkov.. Na Studenem je jadralni padalec imel smolo in pristal na elektrovodu. K sreči ni bil nič poškodovan. Skupaj s PGD Železniki in GRS Škofja Loka se je padalo odstranilo iz kablov. Takoj zatem je bila intervencija v HE Podzavernik, kjer se je močno kadilo zaradi zavore, ki je zavirala rotor turbine. Prostor se je prezračilo in pregledalo.


V petek 20.6.14 so bile redne vaje za operativce, tokrat so bile res mokre, saj je med vajo kar močno deževalo. Kljub dežju so bile uspešne. Na vaji je sodelovalo 14 gasilcev z GVC 16/25.

lp

 

V soboto 21.06.2014 smo se člani PGD Selca udeležili slavnostnega prevzema novega vozila v Sorici. Soriški gasilci so prevzeli v uporabo novo vozilo GVV-1. Po slovesnosti je sledila veslica z Okroglimi muzikanti, ki so poskrbeli za odlično zabavo.

Domačim gasilcem pa želimo čim več vaj in čim manj intervencij z novim vozilom.

PGD Selca

V soboto 14.6.14 so se naše članice že tradicionalno udeležile srečanja članic Gorenjske. Tokrat sta sodelovali dve ekipi, ki sta se dobro pripravljali na tekmovanje in tudi zasedli dobra mesta.

Še nekaj slikic iz tekmovanja...

 

 

Več člankov...

Števec obiskov

Obiski danes:8
Skupaj obiskov:26866